Mot ett ljusare diabetesliv

Experiment i mat och motion för 100% insulinOberoende

Nötter som godis – Nuts as Candy

Posted by DiT på december 20, 2010

Nötter är fantastiska! Jag kunde aldrig tro att det kunde vara så bra att äta något så gott som nötter. Jordnötter fick jag dock höra inte är en nöt, åtminstone inte en positiv sådan pga det negativa kolesterolet. Alla andra nötter är tydligen extremt hälsosamma. Denna sida gjorde mig på extra gott humör med dess positiva och detaljrika innehåll: http://iform.se/kost/kost-och-halsa/10-notter-som-utrattar-mirakel-for-din-halsa.

Har aldrig varit en riktig godisätare men har definitivt hittat min godis nu. Med ovanstående fenomenala länk finns det ett stort och viktigt rike av smakrik näring att utforska, speciellt för en diabetiker.

Vilket annat diabetikergodis kan det finnas där ute?

Annonser

2 svar to “Nötter som godis – Nuts as Candy”

 1. Terhi said

  De är de naturella nötterna som är hälsosamma. Att rosta dem (utsätta dem för hög värme) förstör det nyttiga fettet i dem och de blir hälsovådliga istället. De är många oljor som är mycket känsliga för värme (de oxideras). Kokosoljan är den som klarar värme bäst. Smör och olivolja är också ok.

  En parentes: solrosolja är jättekänsligt för värme, så tänk på det om ni köper chips. De har ju bytt friteringsoljan till en kanske lite miljövänligare men desto ohälsosammare sort.

  En väldigt bra artikel om oljor och fetter:
  http://www.myc.se/svenska/documents/oljorfetter.pdf

  / Terhi

 2. DonJoni said

  Stort tack för Ditt svar Terhi! Ska kolla artikeln ordentligt! Mycket intressant ämne verkligen då nötter i rätt form verkligen verkar kunna hjälpa en bra bit på vägen till bättre näringsintag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: